- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagmiddag bij Vlissingen een fietser van de A58 gehaald. De man reed tegen 13.00 uur op de vluchtstrook van de snelweg in de richting van Middelburg.

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige dronkenlap aangehouden die in Vlissingen voor overlast zorgde. Hij had eerder al vanwege andere overlastsituaties een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de gemeente en ging nu dus opnieuw in de fout.

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit Terneuzen in zijn woonplaats aangehouden voor het bedreigen van vrouw uit de gemeente Terneuzen. Hij zou haar eerder die nacht bij een ruzie hebben bedreigd met een scherp voorwerp. 

TERNEUZEN - De woningbrand in Terneuzen maandagavond, is ontstaan door een mobiele telefoon. Het apparaat begon plotseling te roken toen een jongen in huis erop speelde, schrijft de politie op Facebook.

THOLEN - Op de Nieuwe Postweg bij Tholen zijn een personenauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De botsing was rond het middaguur, de oorzaak van de botsing is niet bekend. 

MIDDELBURG - Een 30-jarige Middelburger heeft vandaag tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen. De man wordt ervan verdacht op 27 oktober 2016 een man uit Axel met een mes  te hebben neergestoken. De steekpartij gebeurde op het terrein van Emergis in Kloetinge. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het niet om poging tot moord, maar om poging tot doodslag.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk tegen een 62-jarige Terneuzenaar.  Ook wil het OM dat de man een jaar lang zijn rijbewijs inlevert en dat zijn auto verbeurd verklaard wordt. De Terneuzenaar zou op 2 februari dit jaar met zijn auto op een agent zijn ingereden.

GROEDE - In een schuur aan de Barendijk bij Groede is woensdagmiddag brand uitgebroken. Twee personen hebben rook ingeademd. Een van hen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle, de andere persoon is ter plaatse gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis.

KERKWERVE - Een 41-jarige Rotterdammer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou vernielingen hebben aangericht bij het huis van zijn ex-vriendin in Kerkwerve.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar een jongeman die maandagmiddag mensen met een waterpistool in de ogen heeft gespoten met een bijtende vloeistof, vermoedelijk gaat het om ammoniak. Dit gebeurde bij de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg.