OOST-SOUBURG - De band HunterStreet heeft een nieuwe single: ZOO. Het is het eerste nieuwe werk van de alternative rockband sinds de EP We All Wander van vorig jaar. De tweede EP is al opgenomen en gaat Deprived of Sleep heten. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

GOES - We kenden al Papillon en Zoals Een Vlinder. Later kwam daar ook nog een Engelstalige versie bij. Nu laat Kevin Village uit Goes een nieuwe vlinder vliegen. Hij combineerde de drie versies tot één nieuwe drietalige uitgave. Drie in één, dus! 

OOST-SOUBURG - Muziek van de band Sväva is binnenkort te horen in de Verenigde Staten en Canada. Voor de serie 13 Reasons Why is de track Huntress gebruikt van de pas verschenen EP. Zangeres van de dreampopband uit Friesland is de van oorsprong Zeeuwse Bente Hout.

OOST-SOUBURG - Zeven jaar is hij ermee bezig geweest: liedjes schrijven en zingen in het Zeeuws. De komende twee weken brengt Peter Wessel uit Goes het resultaat naar buiten, onder het motto D'Oogste Tied. Vrijdag ging het tweede liedje, K Wil D'r Ebbe, in première in De Muziekmiddag met Elias den Hollander.

MIDDELBURG - Peter Slager is vereerd met de Lennaert Nijgh-prijs. De prijs is bedoeld als erkenning voor zijn bijdrage aan het Nederlands als poptaal. De bassist, componist en tekstschrijver uit Middelburg kreeg de award niet alleen voor de teksten van BLØF, maar ook voor zijn dialectplaat Slik, en dat maakt het voor hem extra speciaal, zei hij tegen Remco van Schellen in Zeeland Wordt Wakker.

BERGEN OP ZOOM - De Walcherse band Keaton is zaterdag de enige Zeeuwse finalist in de T-Strijd in Bergen op Zoom. Deelname aan de wedstrijd staat open voor bands uit West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Zaterdagavond zijn er twee prijzen te verdelen: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Zanger Maxim Ventulé en gitarist Daniël Lokerse blikten alvast vooruit in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - De Walcherse indierockband Echosonic heeft een nieuwe single gemaakt. De bandleden beschouwen Lovin' als de eerste echte single van Echosonic. Eerder maakte de band muziek onder de naam Steady New Sounds. Volgens bandleden Marc Blom en Ziggy Marlissa heeft Lovin' "een opgepompte dikke sound, maar wel aan de droge kant", vertelden ze in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - De debuut EP van de Walcherse indierockband PEER verschijnt op 7 april. Op de EP Mad For It staan zeven tracks. Eén daarvan, de single I Don't Wanna, verschijnt volgende week al. In april gaat PEER op tournee, die de bandleden in mei naar Liverpool brengt. 

KWADENDAMME - De Bevelandse bluesrockgroep The Juke Joints komt met een akoestisch album. De plaat heet Crossroads: The Juke Joints un&plugged. Het is een registratie van een optreden in Bergen op Zoom. 

OOST-SOUBURG - De nieuwe track van Pep & Rash, The Stars Are Mine is vrijdag uitgekomen. Het duo uit Goes, bestaande uit Jesse van de Ketterij en Rachid El Uarichi, maakten het nummer in samenwerking met Chocolate Puma uit Haarlem. 

OOST-SOUBURG - Indierockband Moss heeft het nieuwe album Strike uitgebracht. Frontman Marien Dorleijn noemt het album een open en eerlijke plaat, melodieus en met minder poespas.