- advertentie -

Concert at Sea

Concert at Sea

Concert at Sea is het grootste popfestival van Zeeland. Het festival op de Brouwersdam trekt jaarlijks tienduizenden mensen. Mede-organisator Bløf speelt een belangrijke rol, net als de vele muzikale vrienden van de Zeeuwse band.

Er komt dit jaar geen Back at SEA in Port Zélande. Dat meldt de organisatie in een kort bericht op Facebook. Het muziekfestival werd de afgelopen drie jaar gehouden op het bungalowpark op de Brouwersdam. 

De discussie over de provinciale subsidie voor Concert at Sea is opnieuw opgelaaid. Tijdens de algemene beschouwingen in Provinciale Staten stelde de SGP dat financiële steun onnodig is omdat het evenement op de Brouwersdam uitstekend op eigen benen kan staan.

Zeeuwse bands, duinplassers en Anouk zegt geen 'hoi'. Dit is de tweede dag Concert at Sea in 10 tweets.

Kensington en Doe Maar waren vrijdagavond de headliners op Concert at Sea, maar de show werd gestolen door havenmeester Henk uit Bruinisse. "Wat ik ook deed, ze deden alles na."

Droog weer, heerlijke bands, genoeg bier en een lange rij bij de toiletten. Dit is de eerste dag Concert at Sea in 10 tweets.

Jonge Zeeuwse bands die deelnemen aan coachingstraject PopAanZee maken kans op een optreden op Concert at SEA. De bands die dat is overkomen zijn het over één ding eens: een indrukwekkende ervaring. Maar waar de ene band CAS gebruikt als opstap naar meer, is de andere band een paar jaar later uit elkaar.

Kapotte slagbomen op de Haringvlietbrug hebben aan het eind van de middag voor ernstige vertraging gezorgd op de A29. Op het hoogtepunt stond er 11 kilometer file, wat een vertraging opleverde van meer dan vier uur. In de file stonden ook veel concertgangers die op weg waren naar Concert at Sea. 

De hoofdprijs was een Meet & Greet met Ali B en daar deden ze het voor. Negenhonderd Zeeuwse basisschoolleerlingen deden mee aan een vlogwedstrijd over duurzaamheid die was uitgeschreven door energiebedrijf Delta. 

De twaalfde editie van Concert at SEA is vanmiddag van start gegaan. Rond 12.00 gingen de toegangspoorten open. Twee dagen lang staat het in recordtempo uitverkochte festival op de Brouwersdam in het teken van muziek. Hoofdacts op de eerste dag zijn Tom Odell, Doe Maar en Kensington, en op zaterdag Chef'Special, Anouk, UB40, Racoon en uiteraard BLØF. Op het Umoja-podium staan onder meer Rondé, Broederliefde en Danny Vera. Op het strand zijn er akoestische optredens. Nieuw dit jaar is een theatercafé voor muziek en stand-up comedy.

Rappers Chav & Qube hebben morgen de dag van hun leven: ze staan op Concert at SEA! Ze openen het vrijdagprogramma op het Umoja-podium als deelnemer aan bandcoachingstraject PopAanZee.  En vandaag komt hun nieuwe single uit: Ik Zie Je Uit Ft. Noek.