- advertentie -

Delta en de dans om de miljoenen

Delta en de dans om de miljoenen

Delta levert energie, infra- en milieudiensten én digitale services, zoals internet, telefonie en radio en tv-signalen. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

MIDDELBURG - De jaarcijfers van PZEM, het voormalige DELTA N.V., worden later bekend gemaakt dan gebruikelijk. Normaal worden de cijfers in april naar buiten gebracht, maar vanwege de verkoop van verschillende onderdelen als DELTA Retail en netwerkbedrijf Enduris wordt dat pas half juni.

MIDDELBURG - Ook na de verkoop van netwerkbedrijf Enduris en dochter DELTA Infra blijven de aandeelhouders betrokken bij de toekomst van het netwerk. 

GOES - Bij de overname van netwerkbedrijf Enduris door Stedin is een goede deal gesloten voor de medewerkers. Dat vindt Bram Nonnekes, de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad. Hun banen zijn in ieder geval tot en met 2021 gegarandeerd.

GOES - Netwerkbedrijf Enduris en onderhoudsdochter DELTA Infra worden overgenomen door Stedin. De onderdelen van het voormalige DELTA die zorgen voor kabels en leidingen brengen 450 miljoen euro in het laatje. 

MIDDELBURG - Ondernemer Benno Wiersma mag definitief geen beslag leggen op de miljoenen van Delta. Wiersma wilde beslag leggen op 93 miljoen euro bij Delta, maar het Hof heeft besloten dat het beslag definitief van de baan is.

MIDDELBURG -Zo'n 100 inwoners van Middelburg kunnen zich inschrijven voor het grootste particuliere zonnepark op Walcheren. Dit najaar zullen zo'n 1.200 zonnepanelen geplaatst worden, waar met name centrumbewoners groene stroom van kunnen afnemen.

VLISSINGEN - ZeelandNet heeft gepland onderhoud in de nacht van woensdag op donderdag uitgesteld vanwege de verkiezingen. Bewoners kregen het bericht dat televisie, internet en de telefonie op zwart zou gaan van 00.01 tot 01.01 uur vanwege spoedonderhoud.

MIDDELBURG - Marco Visser is benoemd tot de nieuwe topman van DELTA. EQT Partners, sinds kort de nieuwe eigenaar, heeft hem aangesteld per 1 maart 2017.

MIDDELBURG - Een feestelijk moment vanochtend bij energiemaatschappij DELTA in Middelburg. De energieproducerende tak van het bedrijf draagt weer de oude naam PZEM, oftewel Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij.

MIDDELBURG - De verkoop van de naam DELTA en het bedrijfsonderdeel dat energie en internet verkoopt is officieel goedgekeurd. De dertien Zeeuwse gemeenten en de provincie hebben dat donderdag bepaald. Ook netwerkbedrijf Enduris staat in de verkoop. Vijf vragen en antwoorden over de veranderingen bij DELTA.