- advertentie -

Michiel de Ruyter film

Michiel de Ruyter film

Op verschillende plekken in Zeeland werden opnames gemaakt voor de film over Michiel de Ruyter. De film moet een beeldportret bieden van de Gouden Eeuw, vanaf de eerste Engelse Oorlog tot aan de dood van de Ruyter (1653-1678). Acteur Frank Lammers kruipt in de huid van Michiel de Ruyter. Andere acteurs die meespelen zijn Barry Atsma, Lieke van Lexomond, Roeland Fernhout, Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint en Tygo Gernandt. Bekijk op deze pagina de laatste berichten over de film.

OOST-SOUBURG - De film Michiel de Ruyter heeft de publieksprijs gewonnen op het Toronto European Union Film Festival. Het festival probeert internationale, niet-Engelstalige films onder de aandacht te brengen in Noord-Amerika. Bezoekers kunnen er twee weken lang gratis films bezoeken.

VLISSINGEN - De film Michiel de Ruyter is de best bezochte film allertijden van bioscoop CineCity in Vlissingen. De film trok 35.500 bezoekers. Daarmee verslaat de film favorieten als Lord of the Rings en De Storm.

OOST-SOUBURG - De film Michiel de Ruyter doet niet mee aan de uitreiking van de Gouden Kalveren. Dat meldt entertainmentdienst BuzzE. Producent Klaas de Jong trekt de film terug uit onvrede over het geringe aantal nominaties voor publieksfilm bij het prijzengala.

ZIERIKZEE - De verwachte economische spin-off van de speelfilm over het leven van Michiel de Ruyter lijkt niet zo groot te zijn. Ondanks dat de film door meer dan 600.000 Nederlanders is bekeken, leert een rondgang langs diverse initiatieven dat er geen extra toeristen naar Zeeland zijn gekomen om de filmlocaties te bezoeken.

OOST-SOUBURG - Het 5e Beijing International Film Festival heeft de speelfilm over Michiel de Ruyter geselecteerd. Regisseur Roel Reiné en enkele hoofdrolspelers zijn uitgenodigd om in april de galapresentatie in China bij te wonen.

VLISSINGEN - De film over Michiel de Ruyter is in Vlissingen het meest bezocht van Nederland. Ruim 25.000 mensen zagen de film in de geboortestad van De Ruyter. Dat is vijfduizend bezoekers meer dan in Pathé De Kuip, de nummer twee in deze lijst.

OOST-SOUBURG - De film over Michiel de Ruyter blijft volle zalen trekken. Sinds de film op 29 januari in première is gegaan, hebben al meer dan een half miljoen mensen de film gezien.

OOST-SOUBURG - De film Michiel de Ruyter heeft al meer dan 400 duizend bezoekers getrokken. Daarmee heeft de avonturenfilm de platina status bereikt.

OOST-SOUBURG - De film over de Zeeuwse zeeheld Michiel de Ruyter heeft binnen twee weken 250.000 bezoekers getrokken. Dat meldt distributeur A-Film.

OOST-SOUBURG - De film over Michiel de Ruyter is al door meer dan 200.000 mensen bezocht. Het epos over de Vlissingse zeeheld is daarmee ook deze week de best bezochte film in Nederland.