- advertentie -

Natuur en recreatie samen in Waterdunen

Natuur en recreatie samen in Waterdunen

Waterdunen is een project waarbij nieuwe natuur wordt aangelegd en nieuw recreatiegebied. Vooral tegen het natuurgebied wordt veel geprotesteerd, omdat boeren landbouwgrond moeten opgeven. In het plan Waterdunen komen 400 recreatieverblijven in nieuwe duinen en schorren. Ook moet er een duincamping komen met 300 plaatsen.

MIDDELBURG - Het tekort van 3,7 miljoen voor het project Waterdunen wordt opgevangen uit de algemene reserve van de provincie. Een meerderheid in Provinciale Staten is daar vrijdag mee akkoord gegaan. Alleen SP, PVV en de Partij voor Zeeland stemden tegen.

SLUIS - De gemeenteraad van Sluis weigert structureel mee te betalen aan het beheer van Waterdunen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bij het project is nu nog een tekort van 3,7 miljoen euro. 

SLUIS - De gemeente Sluis moet geen cent bijdragen aan Waterdunen. Dat staat in een motie die Nieuw Gemeentebelang, D&T en Lijst Babijn donderdag indienen. Ze beschouwen de oplopende kosten van het recreatie- en natuurgebied als het pakkie-an van de provincie.

BRESKENS - Een uniek gebied wat duizenden toeristen gaat trekken en veel geld op gaat leveren. Dat is het project Waterdunen volgens vogelaar Eric Marteijn. Hij is een groot liefhebber van het natuurgebied met recreatie dat nu ontwikkeld wordt. 

OOSTBURG - In de raad van Sluis is waarschijnlijk geen meerderheid om mee te betalen aan het plan Waterdunen. Het plan ligt nog steeds te gevoelig, zegt wethouder Peter Ploegaert (CDA). Waterdunen is een natuurgebied bij Breskens met recreatie. De provincie wil een bijdrage van Sluis, omdat het gebied de gemeente veel toeristenbelasting gaat opleveren. 

MIDDELBURG - Is de provincie Zeeland nog wel 'in control' als het gaat om het plan Waterdunen? Dat vroeg coalitiepartij SGP zich vrijdagmorgen hardop af, tijdens de behandeling van het plan Waterdunen in de commissie Ruimte van de provincie Zeeland.

MIDDELBURG - De Partij voor Zeeland verwijt de provincie de Provinciale Staten voor voldongen feiten te stellen bij het vernieuwde plan voor Waterdunen. In dat plan staat dat er 3,7 miljoen euro extra uit de algemene reserve gehaald moet worden. De partij vraagt zich af of het wel mogelijk is om nog nee te zeggen.

MIDDELBURG - Met 3,7 miljoen euro uit de algemene reserve wil de provincie Waterdunen weer vlot trekken. Het project in West-Zeeuws-Vlaanderen wordt geplaagd door tegenvallers en vertragingen. 

MIDDELBURG - Het kustversterkingsproject Waterdunen in West-Zeeuws-Vlaanderen loopt een half jaar vertraging op. Dat heeft gedeputeerde Ben de Reu vrijdag de statencommissie Ruimte laten weten. Het was de bedoeling dat Waterdunen eind 2017 klaar zou zijn. De verwachting is nu dat het halverwege 2018 is. 

BRESKENS - Beheerder zijn van een nieuw natuurgebied dat je helemaal ziet groeien. Peter de Smidt (49) maakt het mee. Sinds kort woont hij met vriendin en zoon in een gerestaureerde dienstwoning, omringd door de 'nieuwe natuur' die in Waterdunen wordt aangelegd.