- advertentie -

KAPELLE - In Kapelle is zaterdagmorgen gestart met het opruimen van de afgebrande schuren. Met kranen worden de resten opgeruimd van KG Fruit wat afgelopen donderdag volledig afbrande. De opruimwerkzaamheden gaan een aantal dagen duren.

de stemming

za 25-03-2017, 14:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - Gregory Sedoc leerde zaterdag de jeugdleden van AV'56 de fijne kneepjes van het hordelopen. In de clinic op de atletiekbaan in Goes kregen tientallen jonge atleten tips van de drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen. 

MIDDELBURG - Voor de derde keer in korte tijd heeft een vandaal toegeslagen bij een Middelburgs stel. Nadat er al twee keer lijm in het slot van hun huis gespoten is, moest deze keer de nieuwe belinstallatie het ontgelden.

MIDDELBURG - Mieke van der Jagt uit Goes heeft de schrijfwedstrijd gewonnen die de Zeeuwse Bibliotheek organiseerde. Van der Jagt schreef een verhaal over de schrijfster Betje Wolff die in haar jonge jaren in Vlissingen een schandaal veroorzaakte. 

DOMBURG - Domburg Rocks is de naam van een nieuw muziekevenement in de Walcherse kustplaats. Het festival brengt allerlei bands en singer-songwriters met Domburgse roots bij elkaar, van punkband Blitzkrieg Bop tot singer-songwriter SOLOF. Initiatiefnemer is Erwin Lous van dorpshuis Schuttershof, waar het evenement zaterdagavond wordt gehouden. 

ZIERIKZEE - De politie heeft in Zierikzee twee mannen aangehouden met een auto vol gestolen kleding. De kleren waren eerder gestolen bij een winkel in Middelburg. De kleding had een waarde van ongeveer 1.000 euro. De mannen worden verdacht van winkeldiefstal en heling.

OMAHA (VS) - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft zich op het laatste moment moeten afmelden voor de wereldbekerfinale in de Amerikaanse stad Omaha. Kort voor vertrek bleek zijn paard Glock's Flirt ineens kreupel te lopen. De combinatie kan daardoor niet meedoen aan het slotstuk van het wereldbekercircuit.

ZIERIKZEE - Een motorrijder die vrijdagavond slingerend door Zierikzee reed, is door agenten aangehouden. De man bleek teveel te hebben gedronken. Daarnaast had 56-jarige man uit Bruinisse helemaal geen rijbewijs.

THOLEN - Een 36-jarige man uit Stavenisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oud Vossemeersedijk in Tholen tegen een boom gereden. Hij is daarbij gewond geraakt. De man had ruim vijf keer meer gedronken dan toegestaan.

HEINKENSZAND - Wat is er lekkerder en Nederlandser dan een pannenkoek? Vandaag werd nationale pannenkoekendag gevierd. 

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland heeft een vacature opengesteld voor een regionaal commandant van de brandweer. Door de veranderingen die moeten worden doorgevoerd na het rapport van Twynstra Gudde in januari heeft de huidige waarnemend directeur en regionaal commandant Elie van Strien het druk genoeg zonder die functie.

KAPELLE - Brokstukken op de tuinstoelen, verschroeide deeltjes in het gras. De bewoners van de wijk Overtieringe in Kapelle proberen de dag na de grote brand hun huizen en tuinen weer roetvrij te maken en door te luchten de stank van de rook weg te krijgen.

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni mag landbouwverkeer komende zomer drie keer per week in konvooi over de Zeelandbrug. De provincie heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer Rijkswaterstaat en landbouworganisatie ZLTO.

KAPELLE - De groep seizoensarbeiders die donderdagmiddag van het terrein van een fruitbedrijf in Kapelle moest vluchten vanwege een grote brand hebben vrijdagochtend het werk weer hervat. De burgemeester van de gemeente Kapelle, Anton Stapelkamp, roemt de strijdbare houding van de eigenaar van het fruitbedrijf.

RETRANCHEMENT - Het lichaam van een onbekende vrouw dat 23 jaar geleden is gevonden bij Retranchement wordt volgende week weer opgegraven. Met moderne technieken willen deskundigen dan eindelijk te weten komen om wie het gaat.