- advertentie -

Vier verdachten Nieuwjaarsrellen vervolgd

Vier verdachten Nieuwjaarsrellen vervolgd

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

Teleurstellend

Er zijn sinds de rellen in de Bloemenbuurt zes verdachten aangehouden. Het Openbaar Ministerie overweegt om vier verdachten te vervolgen, aldus Van den Tillaar. Gezien de schaal van de vernielingen en het aantal aangiften is het aantal verdachten dat zich uiteindelijk voor de rechter moet verantwoorden teleurstellend laag. 

Van den Tillaar: "Ik kan me die reactie voorstellen. Tegelijkertijd denk ik dat ook voor politie en justitie een uitermate moeilijke zaak om hier bewijslast heel gericht tegen personen en bij betrokken zaken op een rijtje te krijgen. En dat moet in een rechtsstaat natuurlijk helemaal goed zijn."

Maatregelen

Vlissingen vindt dat de communicatie tussen de verschillende partijen beter kan bij de komende jaarwisseling. Burgemeester Van den Tillaar is blij met het nieuwe structurele overleg van burgers uit de Bloemenbuurt en de gemeente, de zogeheten 'wijktafel' en met het nieuwe jeugdhonk van welzijnsorganisatie ROAT. 

Javascript is required to view this map.
- advertentie -
laatste keer aangepast:
wo 07-06-2017, 14:01
regio:
Vlissingen
Delen: