- advertentie -

'Deze waardering van de Paus is net zo goed voor de anderen'

'Deze waardering van de Paus is net zo goed voor de anderen'

Ad Lijmbach uit Lewedorp heeft zaterdag de pauselijke onderscheiding 'Pro Ecclesia et Pontifice' in ontvangst genomen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk in het dorp.Vanaf de jaren 80 is Lijmbach actief voor de kerk in Lewedorp. Hij heeft verschillende functies bekleed voor de kerk zelf, maar ook in breder verband.

Verrassing

Lijmbach was verrast door de decoratie: "Deze onderscheiding wordt niet heel vaak gegeven. Het gaat gepaard met een langdurige procedure die veel zwaarder schijnt te zijn dan die voor een koninklijke onderscheiding. Ik hoef niet per se een onderscheiding, maar nu ik hem toch heb gekregen, ben ik er heel blij mee. Het is wel zo dat ik vind dat wat ik gedaan heb voor deze onderscheiding, ik samen gedaan heb met anderen. Het is dus net zo goed hun onderscheiding."

 Ontwerp

Op de medaille staan de apostelen Petrus en Paulus in twee halfronde nissen en de tekst Pro Ecclesia et Pontifice. De medaille hangt aan een geel en wit lint, de pauselijke kleuren. Bij de medaille hoort ook nog een klein schildje dat opgespeld kan worden en een oorkonde in het Latijn.

- advertentie -
laatste keer aangepast:
ma 10-07-2017, 07:28
regio:
Bevelanden
Delen: