- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Zeeuwse ondernemers proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Brexit die voor veel van hen enorme consequenties heeft. Dat bleek vanavond in Nieuwdorp waar tientallen Zeeuwse ondernemers bij elkaar kwamen om te bespreken hoe de Zeeuwse foodsector ervoor staat en hoe er zaken gedaan kan blijven worden met het Verenigd Koninkrijk.

Een automobilist is slechts lichtgewond geraakt toen hij met zijn auto over de kop sloeg en in de sloot belandde, meldt HV Zeeland. Het ongeluk gebeurde bij Noordwelle.

VVD-wethouder Wout van den Berg zegt de politiek gedag. Hij heeft bekend gemaakt dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 opstapt als wethouder.

Het eerste vaatje oesters heeft 10.700 euro opgeleverd. Autobedrijf Poppe kocht de eerste oesters. Vanmiddag werd het oesterseizoen geopend in Yerseke met het overhandigen van de eerste opgeviste oesters aan de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging Kees van Beveren en TV-kok Alain Caron.

In het gemeentehuis van Kruiningen is José van Egmond vanavond beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Van Egmond is de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente.

De politie heeft bij toeval vier jonge mannen aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor een tiental woninginbraken en autodiefstallen in Zeeland. Surveillerende agenten in Bergen op Zoom gaven de auto waar de vier in zaten een stopteken, omdat het rijgedrag opviel.

Door heel Nederland ploppen ze sinds deze maand uit de grond. Pop-up stores van pepernotenfabriek Van Delft. Over twee weken opent er een in Middelburg.

Op dit moment zijn er in Zeeland zo'n 8.000 mensen met dementie. De verwachting is dat dat er in 2040 bijna twee keer zoveel zijn, zo'n 14.000. Reden voor Alzheimer Zeeland daar vandaag tijdens een symposium in Heinkenszand aandacht aan te besteden.

De politie is op zoek naar twee dieven, een man en een vrouw, die er na een inbraak vandoor gingen op een scootmobiel en een fiets. De inbraak was vanmorgen rond 8.30 uur in een woning van een bejaarde vrouw van 80 jaar aan de Leeuwenlaan in Terneuzen.

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT die onlangs DELTA overnam, wil ook de kabelmaatschappij Caiway overnemen. Dat meldt Telecompaper op basis van meerdere bronnen.

In Yerseke wordt het oesterseizoen vanmiddag volgens traditie feestelijk geopend. Maar de oester verkeert in zwaar weer. Door natuurlijke vijanden, de oesterboorder en het herpesvirus, neemt de aanvoer de laatste jaren af.

Tussen september en december wordt 1,17 miljoen kubieke meter zand toegevoegd aan de stranden op de Kop van Schouwen. Het gaat om de stranden achter Nieuw-Haamstede en ter hoogte van boswachterij Westerschouwen

Het internationale klimaatinstituut komt niet naar Middelburg. De provincie diende in februari een voorstel in om het VN-kenniscentrum naar Zeeland te halen, maar het gaat naar Groningen en Rotterdam.

Er komt een nieuw planningssysteem voor de binnenvaartschepen die door de sluis bij Terneuzen moeten. In ieder geval tot de nieuwe sluis in 2022 klaar is. Het systeem biedt de schippers tijdswinst.