- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

De burgemeester van Breda, Paul Depla, vindt dat er meer capaciteit moet komen voor de recherche in Zeeland en West-Brabant. Volgens hem stevenen we af op een record aantal moorden dit jaar en is er in de politieregio te weinig capaciteit om dit aan te pakken.

Het was eigenlijk gekscherend bedoeld, de oproep op Facebook om te stemmen op de Zeeuwse plaats die er vandoor mag gaan met de titel, maar wie nu de balans opmaakt kan alleen maar concluderen dat de winst naar Philippine gaat. Er hebben ruim twee keer meer mensen gestemd op Philippine dan op Bruinisse.

"Ga op zoek naar de drie poesaka's van ons keizerrijk", zo luidt het begin van het openluchtspektakel E-Njen dat vanavond in première gaat. De voorstelling maakt onderdeel uit van het Goes-Aziëjaar. Het is inmiddels het vierde buitenspektakel dat in Goes plaatsvindt.

Tijdens een actie tegen drugsoverlast in het centrum van Goes heeft de politie vandaag in een half uur tijd drie vermeende drugsdealers aangehouden. Bij de politie wordt al langer geklaagd over drugsdealers die daar hun diensten aanbieden.

VC Vlissingen kan vanavond in navolging van HSV Hoek het hoofdtoernooi van de KNVB-beker bereiken. De ploeg van trainer John Karelse moet daarvoor zien af te rekenen met De Meern.

Door een blunder van de politie heeft Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender, in de gevangenis tapgesprekken van medegevangenen gekregen en kunnen beluisteren. De blunder zou voor onrust zorgen in gevangenis Torentijd in Middelburg. Otto zou zijn medegevangenen intimideren met de kennis uit de telefoongesprekken.

Drie jongens hebben vannacht in Middelburg geprobeerd om twee scooters te stelen. De tweevoudige scooterdiefstal mislukte, omdat de eigenaar van een van de twee scooters ingreep. De scooterdieven gingen er snel vandoor, de politie is op zoek naar getuigen.

Terwijl buiten de mussen vandaag van het dak vielen, trotseerden Nederlandse en Belgische skileraren in spé de kou van de skihal in Terneuzen. Speciaal voor hen was een Oostenrijkse leraar over komen vliegen die hen in een temperatuur van min vijf graden de kneepjes van het vak leerde.

Het nieuws dat er bij DELTA zo'n twintig banen verdwijnen bij een reorganisatie komt bij medewerkers hard aan. Ook politici vinden het erg jammer, maar in tegenstelling tot de medewerkers zagen zij het al aankomen, want bij de verkoop van DELTA zijn er geen afspraken gemaakt over baangaranties.

Een man en een vrouw uit de gemeente Borsele hielden meer dan twintig honden op een camping, onder ermbarmelijke omstandigheden. Ze zijn nu door de politierechter in Middelburg veroordeeld wegens verwaarlozing en mogen er maar vier houden.

Het Zeeuwse Kamerlid Joba van den Berg uit Goes ligt met dit mooie weer niet op het strand, maar is op zomerstage in haar eigen provincie. Vandaag bezocht ze onder meer Maatschappelijk Werk Walcheren in Middelburg en Broadcast Media in Terneuzen.

Wielrenner Antwan Tolhoek heeft een boete gekregen in de Ronde van Spanje. Die boete krijgt hij omdat hij zijn nummer verkeerd heeft gedragen. Hij had het rugnummer een stukje omgevouwen om het kleiner te maken.

Voor het saneren van Thermphos is nog 83 miljoen euro nodig. Dat heeft de commissie Samsom berekend, die de afgelopen maanden in opdracht van het kabinet onderzoek deed naar hoe de rekening van het saneren van het zwaar vervuilde terrein van de failliete fosforfabriek betaald moet worden. In het advies van Samsom staat dat het Rijk, de provincie en Zeeland Seaports alle drie evenveel moeten betalen.

Het was geen fris gezicht in het ochtendzonnetje voor Rob Vergouwen. Hij zag dat 15 wielrenners stonden te plassen op de Promenade in Wemeldinge. Vergouwen werd pislink en riep naar de mannen dat ze ermee moesten stoppen. Toen ze daar geen gehoor aan gaven, belde hij uiteindelijk de politie.