- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

In Rilland is vanmorgen een bestuurder gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een dijk reed. De automobilist is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

SportZeeland wil dat wielrenners veel vaker gebruik maken van de speciale fietsroutes voor toerfietsers. Zo komt er scheiding van fietsers, wielrenners en gemotoriseerd verkeer.

De politie heeft afgelopen nacht in Grijpskerke een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland aangehouden. De twee hadden een onverzekerde bromfiets met erop een valse kentekenplaat. Ook lag er onder het zadel van de bromfiets inbrekersgereedschap.

Ad Lijmbach uit Lewedorp heeft zaterdag de pauselijke onderscheiding 'Pro Ecclesia et Pontifice' in ontvangst genomen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk in het dorp.

Twee personen zijn vannacht gewond geraakt bij een aanrijding op de Nansenbaan in Goes. Rond 1.20 uur botsten twee auto's door nog onbekende oorzaak tegen elkaar op. Eén van de auto's kwam door de klap op z'n kop in de berm terecht. De brandweer heeft de gewonden uit de auto's bevrijd.

De tweede etappe van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse werd vandaag in 's-Heerenhoek gereden tijdens de Jan Raas Toertocht. Ook was er een tocht voor de retrofietsen die in het teken stond van het fietsenmerk CERA.

Zaterdag tweedeklasser SSV'65 heeft voor komend seizoen een nieuwe trainer gevonden. Carlos de Jonge uit Wolphaartsdijk volgt Romeo van Aerde op, die vlak na het afgelopen seizoen vertrok.

Leden van de KNRM en de Nederlandse Onderwatersport Bond oefenden vandaag  in het redden van duikers. Het was een grote oefening, waar zestig mensen aan meededen. De clubs willen met dit soort oefeningen de veiligheid op het water vergroten. 

Een wielrenner is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat hij op de Westelijke Parallelweg bij Krabbendijke was gevallen. De 72-jarige man uit Krabbendijke is in kritieke toestand met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Twee mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat ze met een gestolen mini-shovel rondreden. De mannen liepen tegen de lamp bij een verkeerscontrole langs de A58 bij Krabbendijke.