- advertentie -

Nieuws over Vlissingen

De politie heeft bij toeval vier jonge mannen aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor een tiental woninginbraken en autodiefstallen in Zeeland. Surveillerende agenten in Bergen op Zoom gaven de auto waar de vier in zaten een stopteken, omdat het rijgedrag opviel.

In de Dreesstraat in Vlissingen heeft de politie woensdagavond een 26-jarige bestuurder van een motorscooter aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging van zo'n half uur, dwars door Vlissingen.

Op 5 mei 2018, na de Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk, wordt de Wereldvredesvlam op het Bellamypark in Vlissingen ontstoken. Tenminste, als er 40.000 duizend euro bij elkaar is vergaard.

Spanning, teruggedraaide uitslagen en uiteindelijk een tranendal. Dit had het weekend moeten worden waarin motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen nationale geschiedenis zou schrijven door als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen te worden. Maar het eindigde in een anticlimax.

Bezoekers en patiënten van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen moeten weer gaan betalen voor een parkeerplek. Het betaald parkeren wordt maandag ingevoerd.

Met een reddingsplan wil Cultuurwerf het muziekpodium De Piek in Vlissingen behoeden voor sluiting. Het nog te schrijven plan moet antwoord geven op de vraag wat er nodig is om De Piek open te houden. Begin december moet het plan klaar zijn.

Morgenavond horen we welke film de vakjury van Film by the Sea verkiest, vanavond was het de beurt aan de jeugd. De Youth Jury koos uit elf films de dramatische komedie The Square. De International Student Jury ging voor de Franse film Patients.

Ze omschrijft het als haar kindje: de winkel 2nd Chance in Vlissingen, onderdeel van Speelgoedbank Zeeland. Marja van Keulen verkoopt er tweedehands speelgoed. Het geld dat dit oplevert, gaat naar de speelgoedbank. Zo kunnen kinderen van ouders die echt onder de armoedegrens leven, gratis speelgoed krijgen.

In Vlissingen is vanavond de negentiende editie van Film by the Sea geopend. Traditiegetrouw waren daar ook een aantal bekende Nederlanders bij aanwezig zoals Adriaan van Dis, Conny Palmen en Ariane Schluter. Zij liepen rond half acht ter gelegenheid van de openingsfilm In Blue niet over een rode, maar over een blauwe loper.

Dat Film by the Sea het dit jaar zonder een Zeeuwse dag moet doen, doet vermoeden dat de Zeeuwse filmwereld daar van baalt. Maar schijn bedriegt; niet iedereen vindt het een verlies.