- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Als vijfde gemeente in Zeeland heeft Terneuzen besloten zones in te stellen waar op oudjaarsavond geen vuurwerk mag worden afgestoken. Burgemeester en wethouders zeggen er meteen bij, dat controle op dit verbod erg lastig zal zijn.

TERNEUZEN - CineCity in Terneuzen is al z'n stoelen kwijt. De bioscoop krijgt deze week nieuwe stoelen. De oude stoelen bood de bioscoop aan op Facebook. De interesse was groot: binnen een dag waren alle zeshonderd stoelen weg.

SLUISKIL - Vijf supermarkten, een vishandel en een casino in Zeeuws-Vlaanderen werden in één week tijd slachtoffer van inbrekers. Daarbij werd meestal weinig buitgemaakt, maar er was wel telkens veel schade. De politie onderzoekt nu of het dezelfde daders waren die achter al deze inbraken zitten. 

TERNEUZEN - Hoe moet je als havenbedrijf omgaan met een terroristische dreiging? Dat wordt vanaf woensdag geoefend in de Zeeuwse havens. Verschillende bedrijven in de Vlissingse haven doen mee aan een oefening van het Korps Mariniers om ervaring op te doen met het Korps. 

ASSEN - Rick van Drongelen uit Axel heeft zich dinsdag met Oranje onder 19 geplaatst voor het EK voetbal van komende zomer in Georgië. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg had genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen Griekenland in Assen.

SAS VAN GENT - Op de Westkade in Sas van Gent is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een bestelbusje uitgebrand. Er kwam zo veel rook vrij dat de weg tijdelijk moest worden afgezet. 

SLUISKIL - De brug Sluiskil was in de richting van Terneuzen dicht omdat op de Hoofdweg (N61) de tank van een vrachtwagen was losgeschoten. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Om 20:45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

OOST-SOUBURG - Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld passeert aan het begin van de avond de sluizen van Terneuzen. De Astoria, in de vaart sinds 1946, heeft 471 passagiers en 236 bemanningsleden aan boord.

OOSTBURG - Tijdens een groepsvaccinatie in Oostburg hebben 12-jarige meisjes het verkeerde vaccin gekregen. De meisjes hadden moeten worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker, maar 52 van de 55 kregen het DTP-vaccin. De GGD biedt hiervoor excuses aan.

SLUIS - Op de algemene begraafplaats in Sluis is een graf geopend van een onbekende vrouw. Haar in stukken gehakte lichaam werd 23 jaar geleden gevonden door een wandelaar, vlakbij 't Zwin.