- advertentie -

ZOUTELANDE - Wielrenster Marianne Vos rijdt mee met mountainbiketocht op 7 oktober tijdens het Kustmarathonweekend. Organisator Lein Lievense is superblij dat de tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene meedoet aan zijn evenement.

di 06-06-2017, 14:47
- advertentie -

De eerste editie van de wielerwedstrijd Tacx Pro Classic wordt op zaterdag 14 oktober rechtstreeks op televisie uitgezonden. De wedstrijd zal te zien zijn op Omroep Zeeland, dat uitgebreid verslag doet.

Eloy Raas is derde geworden in de Ronde van Oosterhout. De 23-jarige renner uit Middelburg moest na een criterium van tachtig kilometer de Duitser Theo Reinhardt en Abe Celi voor zich dulden.

Hoewel enkele ploegen nog inhaalduels moeten spelen, komt er zicht op welke Zeeuwse ploegen zich geplaatst hebben voor de eerste ronde van de districtsbeker. Tot nu toe zijn er negentien Zeeuwse ploegen zeker van een plek in het hoofdtoernooi.

De driebanders van Dallinga.com hebben op de tweede speeldag in de Eredivisie de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg uit Sluiskil verloor vorige week nog met 2-6 van HCR Prinsen, maar herstelde zich vandaag door met 2-6 te winnen van De Veemarkt.

In het kader van de districtsbeker werden er vandaag ook een aantal wedstrijden gespeeld. IJzendijke won met 0-3 bij Rimboe en plaatste zich voor de volgende ronde. Clinge had geen kind aan Corn Boys en won met maar liefst 0-8.

Peelpush, Oskam/Taurus en Laudame/VCN. Het zijn drie van de volleybalteams die dit weekend op bezoek zijn bij de jubilerende Schouwen-Duivelandse club Forza. Voor de club uit Bruinisse, dat zelf in de promotieklasse speelt, is het een bijzondere gebeurtenis.

Lesley Kerhove heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de WTA Guangzhou. De 25-jarige tennisster afkomstig uit Zierikzee plaatste zich door in de finaleronde van het kwalificatietoernooi met 2-0 te winnen van de Japanse Riko Sawayanagi.

Het is Nancy van de Ven uit Vlissingen niet gelukt om de wereldtitel motocross te winnen. Van de Ven leek bij de laatste manche in het Franse Villars sous Ecots op weg naar de wereldtitel, maar viel in de slotfase van de manche terug doordat haar motor blokkeerde.

Nancy van de Ven blijft de leider in het algemeen klassement van het Wereldkampioenschap motorcross. Om de uitslag van de eerste manche van de GP in Villars sous-Ecot was veel te doen.

De uitslag van de eerste manchen van de GP in Villars sous-Ecot (Lux) is aangepast in het nadeel van Nancy van de Ven. De motocrosser uit Vlissingen werd in eerste instantie tweede, maar na protesten besloot de bond de laatste twee rondes van de race te schrappen en de uitslag te nemen zoals de tussenstand op dat moment was.

De korfballers van TOP uit Arnemuiden hebben de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Uit bij Tweemaal Zes werd er met 21-25 gewonnen. Door de overwinning staat de club uit Arnemuiden nu op de vierde plek.

Oemoemenoe heeft de eerste uitwedstrijd in de Ereklasse met 30-18 verloren. De eerste helft ging gelijk op, maar in de tweede helft maakte The Bassetts het verschil.

In de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal heeft Hoek de wedstrijd tegen Ter Leede verloren. Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor de Zeeuws-Vlaamse formatie.

Nancy van de Ven uit Vlissingen is tweede geworden in de eerste manche van de beslissende wedstrijd van het wereldkampioenschap motocross voor vrouwen in Frankrijk. De zege in Villars-sous-Ecot ging naar Kiara Fontanesi uit Italië.