- advertentie -

ZOUTELANDE - Wielrenster Marianne Vos rijdt mee met mountainbiketocht op 7 oktober tijdens het Kustmarathonweekend. Organisator Lein Lievense is superblij dat de tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene meedoet aan zijn evenement.

di 06-06-2017, 14:47
- advertentie -

De strandvoetballers van Beach Soccer Zeeland zijn er zowel in België als in Nederland niet in geslaagd de play-offs te winnen. In het slotweekend van het seizoen ging het in beide landen mis voor de club uit Terneuzen. Ook de damesploeg van Beach Soccer Zeeland greep (in Nederland) naast de landstitel.

De Zeeuwse korfbalverenigingen Fortis uit Oost-Souburg, Ondo uit Sint Laurens en Tjoba uit 's-Heer Hendrikskinderen spelen komend seizoen met een schotklok in de eerste klasse. Voor Ondo en Fortis is dat de eerste keer dat zij met een schotklok gaan spelen, Tjoba blijft ondanks de degradatie uit de overgangsklasse door de regelwijziging met een schotklok spelen.

Dressuur-amazone Stephanie de Frel uit Ellemeet heeft tijdens de Zeeuwse kampioenschappen in Nieuw- en Sint Joosland overtuigend de klasse Zeer Zwaar Licht gewonnen. De Frel werd met haar paard VMF Gladiator met ruim verschil op Maartje Overweel met Don Benito uit Zierikzee eerste.

Saïd Bouzambou is er met Vamos Mataram niet in geslaagd om de volgende ronde van de Champions League in Azië te halen. Na de nederlaag van afgelopen vrijdag verloor de Vlissingse zaalvoetballer ook het tweede pouleduel. Het Iraakse Nafit Al Wasat was met 3-6 te sterk.

Wietse Beerens uit Tilburg heeft de tweede editie van de Oosterschelde oversteek op zijn naam geschreven. Beerens won in 2015 ook de eerste editie en was dit jaar in de 8,5 kilometer van Strijenham naar Yerseke veel te sterk voor de concurrentie.

Nancy van de Ven is tijdens de eerste race van de Grand Prix in Tsjechië als derde geëindigd. In Loket ging de winst naar Courtney Duncan. Kiara Fontanesi werd tweede.

Een bus vol fans van wielrenner Marco Minnaard is vanochtend naar Parijs vertrokken. Ze willen hun held morgen in actie zien, bij de finish van de Tour de France.

Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft de 38e editie van de stratenloop in Westkapelle gewonnen. Bij de vrouwen was Leonie Ton uit Wissenkerke de snelste.

Saïd Bouzambou is met zijn club Vamos Mataram niet goed begonnen aan de strijd om de Aziatsiche Champions League. In het Vietnamese Ho Chi Minstad ging de Vlissingse zaalvoetballer met 2-1 onderuit tegen All Rayyan Qatar.

Marco Minnaard heeft zich opnieuw laten zien in de Tour de France. De wielrenner uit Wemeldinge finishte als 23e op de Col d'Izoard en zat lange tijd in een grote kopgroep.

Marco Minnaard kondigde op de laatste rustdag aan nog een keer in de aanval te willen gaan in deze Tour de France. Dat deed hij vandaag. In de zwaarste etappe van de Tour de France reed hij een kleine drie uur in de ontsnapping van de dag. Op de col Télégraphe werd de renner uit Wemeldinge gelost.

De jongste schaakmeester ooit komt deze zomer naar Zeeland. De 11-jarige Praggnanandhaa uit India opent op 5 augustus het HZ Schaaktoernooi in Vlissingen. Volgens de organisatie hebben al meer dan tweehonderd mensen zich ingeschreven voor de 21e editie van het schaaktoernooi.

Lesley Kerkhove is in de eerste ronde van het tennistoernooi in Boekarest uitgeschakeld. Ze verloor in Roemenië van de als achtste geplaatste Tatjana Maria (29) uit Duitsland in twee sets: 6-1, 6-2.

Lesley Kerkhove heeft zich niet weten te plaatsen voor het WTA-toernooi in Boekarest. De uit Zierikzee afkomstige tennisster verloor in de laatste kwalificatieronde in drie sets van de Bulgaarse Sesil Karatantcheva.