- advertentie -

Tour de France in Zeeland 2015

Tour de France in Zeeland 2015

Jaren werd geprobeerd een etappe van de Tour de France een keer in Zeeland te laten finishen. In 2015 was het zover en werden de Zeeuwse inspanningen beloond. Bekijk op deze pagina alle berichten over de Tour de France en Zeeland.

De eerste Tour de France zit erop voor Marco Minnaard. Gisteren werd de wielrenner uit Wemeldinge onthaald door familie en vrienden op de Champs-Élysées in Parijs. Na afloop van de laatste etappe viel Marco in de armen van zijn vader Jan.

De Wemeldingse wielrenner Marco Minnaard heeft zijn eerste Tour de France uitgereden. Minnaard kwam in Parijs als veertigste van het algemeen klassement over de Champs-Élysées. Daarmee is hij de tweede Nederlander in deze Tour, alleen Bauke Mollema deed het met een zeventiende plek beter.

Marco Minnaard heeft zich opnieuw laten zien in de Tour de France. De wielrenner uit Wemeldinge finishte als 23e op de Col d'Izoard en zat lange tijd in een grote kopgroep.

Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge wil nog aan gaan vallen in de laatste week van de Tour de France. De renner van Wanty Groupe Gobert is tevreden over de manier waarop hij de eerste twee weken door is gekomen.

Kees Hamelink uit Heinkenszand heeft door zijn werk als buschauffeur bij de wielerploeg LottoNL-Jumbo al heel wat van Europa gezien. Nu is Hamelink bezig aan zijn derde Tour de France. De Tour is bijzonder, maar niet specialer dan Giro of Vuelta.

Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft de schade in de zware etappe in de Tour de France kunnen beperken tot minder dan een half uur achterstand. Minnaard eindigde in de rit naar Chambery met drie cols van buitencategorie op de 54e plaats.

Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft zich laten zien in de achtste etappe van de Tour de France. De renner van Wanty-Groupe Gobert reed tot de finale van de etappe vooraan in de wedstrijd. Hij finishte uiteindelijk als tweede Nederlander.

Apetrots zijn op hun zoon: Jan en Lia Minnaard uit Wemeldinge. Als hun zoon Marco de tour uitrijdt, staat het programma al vast. Dan gaan ze met een grote bus naar Parijs.

De provincie Zeeland maakt er geen geheim van. De Tour de France moet terugkeren naar Zeeland, en dan het liefste weer naar Neeltje Jans. Gedeputeerden Ben de Reu en Jo-Annes de Bat waren vandaag in Luik en spraken daar onder meer met tourbaas Christian Prudhomme. 

Marco Minnaard is ongeschonden de tweede etappe van de Tour de France doorgekomen. De wielrenner uit Wemeldinge eindigde als 129e in het peloton in dezelfde tijd als etappewinnaar Marcel Kittel.